Historiikki


Pohjois-Karjalan Beagleyhdistys ry:n perustaminen

Pohjois-Karjalan Beagleyhdistys ry on perustettu 15.6.1968. Perustava kokous pidettiin Hotelli Kareliassa Joensuussa.
Henkilökohtainen kutsukirje oli lähetetty 17 beaglen omistajille, Pohjois-Karjalan Kennelpiirin puheenjohtajalle ja sihteerille sekä muutamille muille asianharrastajille. Tämän lisäksi Joensuussa ilmestyvässä sanomalehti Karjalaisessa oli ollut 12.6. seuraavanlainen ilmoitus: ”Beaglen harrastajat kutsutaan lauantaina 15.6. klo 19.30 Joensuussa Hotelli Kareliassa pidettävään beagleyhdistyksen perustavaan kokoukseen. Suomen Beaglekerho”
Kokoukseen saapui 12 beagleharrastajaa.
Kokouksen avasi johtaja W. Schauman Pietarsaaresta todeten, että läsnä olevat Pohjois-Karjalassa asuvat beagleharrastajat ovat neuvotelleet keskenään ja päättäneet perustaa Pohjois-Karjalan Beagleyhdistyksen.
Kokouksen puheenjohtajana toimi johtaja Simo Hämäläinen Joensuusta ja sihteerinä kapteeni evp. Verneri Rossi Kouvolasta. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin maanviljelijä Yrjö Aaltonen ja autoilija Arvo Sorsa.
Kaikki kokoukseen osallistuneet kannattivat yksimielisesti beagleyhdistyksen perustamista ja yhdistyksen nimeksi hyväksyttiin Pohjois-Karjalan Beagleyhdistys ja kotipaikaksi Joensuun kaupunki.
Samalla päätettiin liittyä jäseniksi Suomen Kennelliittoon, Suomen Beaglekerhoon ja Pohjois-Karjalan Kennelpiiriin.
Suomen Beaglekerho oli laatinut ennalta sääntöluonnoksen yhdistystä varten. Sääntöluonnos hyväksyttiin yhdistyksen säännöiksi pienin lisäyksin ja muutoksin.
Perustetun Pohjois-Karjalan Beagleyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin johtaja Simo Hämäläinen ja johtokuntaan maanviljelijä Yrjö Aaltonen, metsänhoitaja Pentti Heiskanen, maanviljelijä Pentti Jormanainen ja autoilija Keijo Tuominen. Varajäseniksi valittiin autoilija Sauli Partanen ja autoilija arvo Sorsa.
Yhdistyksen ensimmäisiksi tilintarkastajiksi valittiin opettaja Seppo Mustonen ja ekonomi Paavo Saikkonen sekä varalle riistapäällikkö Mikko Rantanen ja ylikonstaapeli Väinö Lehtinen.
Pohjois-Karjalan Beagleyhdistyksen ensimmäiseksi liittymismaksuksi päätettiin 5 markkaa ja vuosimaksuksi myös 5 markkaa. Ainaisjäsenen jäsenmaksuksi päätettiin kymmenkertainen vuosimaksu.
Perustavassa kokouksessa läsnä ollut Suomen Beaglekerhon puheenjohtaja ilmoitti samalla, että Beaglekerho tulee järjestämään yleiset beaglein ajokokeet Uimaharjussa 12.-13.10.1968. Kyseiset ajokokeet olivat todennäköisesti ensimmäiset beaglein ajokokeet Pohjois-Karjalassa.